Pierce s Garnettom sa postavia Riversovi, Blazers hostia Rockets

12. 12. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
K tradičnému štvrtkovému doubleheaderu sa dnes nepridali žiadne zápasy, avšak aj tie dva, ktoré sú na programe, sú mimoriadne atraktívne. Do Brooklynu totiž pricestujú Clippers a pre Paula Piercea s Kevinom Garnettom to bude prvá šanca hrať proti Docovi Riversovi, trénerovi, ktorý ich dlhé roky viedol v Bostone a ktorému môžu vďačiť za prsteň šampióna. V tom druhom sa v oregonskom Portlande predstavia Houston Rockets, ktorým sa tu už raz v tejto sezóne podarilo vyhrať, čo môže pre ostatné mužstvá vyzerať ako nadľudská úloha.

BKN Brooklyn (7-14) - LAC L.A. Clippers (15-8)

Pred pár dňami nastúpili Paul Pierce a Kevin Garnett proti svojmu bývalému klubu, dnes sa im v Barclays Center postaví ich bývalý dlhoročný tréner Doc Rivers. Bude to druhý vzájomný zápas oboch tímov v tejto sezóne, v tom prvom zvíťazili Clippers na domácej palubovke 110:103, avšak v tomto zápase nenastúpil ani Garnett ani Pierce, takže to pre nich bude prvý vzájomný súboj proti svojmu bývalému koučovi. Hoci Brooklyn preukazuje vzostup formy, dávame väčšie šance hosťom.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

POR Portland (18-4) - HOU Houston (15-7)

Najlepší tím Západu po 22 zápasoch? Nie je ním ani Oklahoma ani San Antonio ani Los Angeles, ale Portland TrailBlazers, ktorý na domácej palubovke Rose Garden dnes hostí Houston Rockets. Ten sa momentálne nachádza v tabuľke na piatom mieste. Práve Rockets sú jedným zo štyroch tímov, ktoré dokázali Blazers poraziť a do utorka boli jediným, ktorí to dokázali práve v Oregone. Avšak Monta Ellis trafil víťaznú strelu spoločne s klaksónom a k Rockets sa tak pridal aj druhý texaský tím, Mavericks. Portland sa však už na ďalší deň naladil na víťaznú vlnu v Utahu a dnes by v nej mal pokračovať.

Tip redakce Nbasket.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.