Ktoré dresy sa na Vianočných zoznamoch nachádzajú najčastejšie?

20. 12. 2013, 12:00 » Perličky - Autor: Vladimír Dančík


(zdroj: Nbasket.cz)
Úradujúci šampión NBA a NBA MVP, LeBron James, si udržal prvé miesto medzi hráčmi, ktorých dresy sa najlepšie predávajú. Zoznam je zostavený na základe tržieb z oficiálnych obchodov adidas a NBAStore.com od októbra (říjen) tohoto roku až do teraz.

NBAStore pritom zaznamenal historické čísla, pričom počas populárneho "Black Friday" (akýsi začiatok Vianočných výpredajov, ktorý postupne preniká aj do našich zemepisných šírok) a "Cyber Monday" zaznamenali až dvojnásobné hodnoty oproti roku 2012.

James si túto pozíciu v USA udržal už po piatykrát a naozaj sa niet čomu diviť - LeBron je naozaj marketingový magnet. V prvej päťke môžeme nájsť Kobe Bryanta (Los Angeles Lakers), Derricka Rosea (Chicago Bulls), Kevina Duranta (Oklahoma City Thunder) a Carmela Anthonyho (New York Knicks).

Zaujímavosťou je, že do TOP15 sa prebojoval aj Michael Carter-Williams, ktorý je jediným nováčikom v rebríčku. Nováčikmi v najlepšej predajnosti svojich dresov sú ale aj skúsenejší hráči - Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets) a Paul George (Indiana Pacers).

Rebríček TOP15 teda vyzerá nasledovne:

Poradie
Hráč
Tím
1.LeBron JamesMiami Heat
2.Kobe BryantLos Angeles Lakers
3.Derrick RoseChicago Bulls
4.Kevin DurantOklahoma City Thunder
5.Carmelo AnthonyNew York Knicks
6.Stephen CurryGolden State Warriors
7.Dwyane WadeMiami Heat
8.Chris PaulLos Angeles Clippers
9.Kyrie IrvingCleveland Cavaliers
10.Blake GriffinLos Angeles Clippers
11.Russell WestbrookOklahoma City Thunder
12.James HardenHouston Rockets
13.Rajon RondoBoston Celtics
14.Paul GeorgeIndiana Pacers
15.Michael Carter-WilliamsPhiladelphia 76ers