Lakers by si radi udržali Younga

14. 01. 2014, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Daniel Sütő


(zdroj: Nbasket.cz)
Táto sezóna je zatiaľ pre fanúšikov Lakers veľkým sklamaním, no je možné nájsť v nej aj niekoľko pozitív. Jedným z nich sú výkony Nicka Younga, ktorý do tímu výborne zapadol a totálna ofenzíva Mika D´Antoniho je systémom šitým jemu na mieru. Práve jeho ofenzívne výkony zaujali aj generálneho manažéra tímu Los Angeles Lakers Mitcha Kupchaka, ktorý by s Youngom rád predĺžil zmluvu.

Young podpísal s Lakers kontrakt počas minulého leta, v ktorom je zahrnutá aj hráčska opcia na budúcu sezónu v hodnote 1,1 milióna dolárov. Kupchak si je však vedomý toho, že Young túto opciu najskôr nevyužije, keďže svojimi výkonmi si vyslúžil lukratívnejší kontrakt: "Peniaze sú pre Nicka dôležité rovnako ako pre každého iného hráča, ale na ňom a jeho hre je vidieť, ako túto hru miluje. Pre niektorých hráčov je basketbal prácou, ale Nick túto hru zbožňuje. Basketbal ho baví a je jeho veľkou súčasťou. Nech už sa ohľadom svojej opcie rozhodne akokoľvek, radi by sme ho videli vo farbách Lakers aj v ďalších sezónach."

Nick Young
NICK YOUNG (LAL)
Guard - Forward
Základní část 2013/14 - Průměry
GP: 37 | PTS: 16.30 | AST: 1.32
BS: 0.30 | REB: 2.68 | STL: 0.65
Youngovi sa podarilo získať si na svoju stranu aj fanúšikov, ktorých často strháva svojou energiou na palubovke. Taktiež zatiaľ podáva výkony, ktorého ho radia k favoritom na zisk ocenenia pre najlepšieho hráča z lavičky. A takéto výkony neočakávate veľmi od hráča, ktorý zarába v tejto sezóne iba milión dolárov. Podpis zmluvy s Youngom sa tak dá považovať za jeden z najlepších nákupov minulého leta.

Lakers sa budú ale musieť spoliehať na Youngovu lojalitu, keďže počas nasledujúceho leta bude oňho v lige určite obrovský záujem a niektorý z tímov ligy môže prísť s ponukou, ktorá sa len ťažko odmieta. Youngovi bude čoskoro 29 rokov a toto môže byť jeho posledná šanca na podpísanie veľkého kontraktu. Je preto otázne, či budú mať Lakers dostatok prostriedkov na jeho udržanie, keďže počas leta by do tímu chceli priviesť niektorú z hviezd ligy. Je ale pravdou, že Young si svoje pôsobenie v Los Angeles užíva a v NBA len ťažko nájde preňho lepší herný systém, než praktizujú práve Lakers. Mohol by tak Lakers poskytnúť akúsi domácu zľavu. Aspoň v to môžu Kupchak a fanúšikovia Lakers dúfať.