Tipujte s Nbasket.cz: 15.3.2015

15. 03. 2015, 15:00 » Tipování NBA - Autor: Michal Šulák


(zdroj: Nbasket.cz)
Dnes do polnoci sa v NBA hrajú štyri zaujímavé stretnutia, my sme pre vás vybrali možno divácky nie práve najatraktívnejší, ale určite napínavý duel medzi dvomi tímami Západnej konferencie, ktoré sú aktuálne vo výbornej forme – New Orleans Pelicans a Denver Nuggets


NOP New Orleans (36-29) - DEN Denver (25-41)

New Orleans sa každoročne zlepšujú a v tejto sezóne majú konečne po štyroch rokoch reálnu šancu zahrať si playoff. Na krk im však dýcha hviezdami nabitá Oklahoma City Thunder, preto Pelicans potrebujú v každom zápase so slabšími mužstvami nutne zvíťaziť. Na palubovkách súpera je tím Montyho Williamsa skôr podpriemerný, v domácej hale Smoothie King Center však dokážu poraziť každého súpera, o čom sa v poslednom zápase mohli presvedčiť favorizovaní Memphis Grizzlies. Celkovo "Pelikáni" vyhrali z posledných desiatich zápasov hneď osem a na domácej palubovke z posledných piatich zápasov prehrali len raz. Takže aj napriek neúčasti zranenej trojice Tyreke Evans, Ryan Anderson a Jrue Holiday pôjdu do dnešného zápasu ako jasní favoriti. K víťazstvu by ich mal opäť priblížiť hviezdny forward Anthony Davis, ktorý má v posledných dňoch skvelú formu a priemer takmer 30 bodov na zápas.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Denver si aj napriek kvalitnému kádru ani v tejto sezóne playoff nezahrá, čo si napokon na začiatku marca odniesol coach Brian Shaw. Šancu viesť mužstvo dostal dočasne jeho asistent Melvin Hunt, ktorý má zatiaľ pozitívnu bilanciu sedem výhier a len dve prehry. Nuggets však väčšiu časť z týchto zápasov hrali v domácej Pepsi Center, kde sú mimoriadne silní. Keď však vyrazia na cesty, je to menšia katastrofa, pretože doposiaľ vyhrali len 9-krát z celkových 31 zápasov. Navyše dnes večer ich čaká mimoriadne silní a motivovaní tím Pelicans, takže prípadné víťazstvo by bolo menším prekvapením. Do zápasu s určitosťou nenastúpi Darrell Arthur pre problémy s kolenom, otázny je taktiež štart najlepšieho strelca tímu Ty Lawsona z dôvodu choroby. Bez jeho bodov a dirigentských schopností bude ofenzíva hostí výrazne oslabená a coach Hunt adekvátnu náhradu v súčasnosti nemá.

Vzájomné súboje v tejto sezóne vyznievajú mierne v prospech hostí, domáca palubovka však favorizuje rozbehnutý domáci tím. Obe mužstvá sú omnoho ofenzívnejšie v domácom prostredí, na palubovkách súperov strieľajú v priemere až o 5 bodov na zápas menej. Štatistické ukazovatele rôznych aspektov hry sú u oboch tímov veľmi vyrovnané, najväčší rozdiel je v defenzívnej činnosti, Pelicans sú s 99 obdržanými bodmi na zápas na 13. mieste ligy, Nuggets so 104 bodmi až na 26. mieste. My sa jednoznačne prikláňame na stranu domáceho tímu, pretože ten má stále o čo hrať.

Tip Nbasket.cz

Výhra domáceho tímu
TIP: 1 (KO)
Kurz:1.37
Výsledek: 111:118p