Tipujte s Nbasket.cz: 22.3.2015

22. 03. 2015, 11:15 » Tipování NBA - Autor: Michal Šulák


(zdroj: Nbasket.cz)
Zámorská NBA má dnes na programe jedenásť zaujímavých stretnutí, z ktorých najväčšiu pozornosť bude určite pútať súboj medzi dvomi špičkovými tímami s podobným herným štýlom – Atlanty Hawks a San Antoniom Spurs. Tento zápas je však na tipovanie mimoriadne náročný, preto sme pre vás vybrali duel medzi trápiacimi sa Milwaukee Bucks s hviezdami nabitým Clevelandom Cavaliers.

MIL Milwaukee (34-35) - CLE Cleveland (45-26)

Milwaukee je príjemným prekvapením tejto sezóny a vyzerá to tak, že tohtoročné playoff im už neujde. Tím Jasona Kidda hrá atraktívny dynamický basketbal, často však dopláca na nedostatok skúseností a nepresnú streľbu. Bucks sa po výmene Brandona Knighta herne trápia a z posledných piatich zápasov nevyhrali ani raz. Na listine zranených je až štvorica hráčov – O.J. Mayo, Jared Dudley, Jabari Parker a Damien Inglis, preto ani v dnešnom súboji s favorizovaným Clevelandom sa mladému tímu veľa šancí nedáva. Výmena Knighta a zranenie Jabari Parkera však dalo možnosť vyniknúť novej hviezde tímu Giannisovi Antetokounmpovi, od ktorého Bucks v budúcnosti môžu očakávať veľké veci. V tohtoročnom playoff sa úspech príliš neočakáva, v budúcom roku však môžu talentovaní Bucks patriť medzi čiernych koňov ligy.

Cleveland v tejto sezóne zažil úžasné momenty aj veľké pády, s blížiacim sa koncom základnej časti je však tam, kde sa očakávalo. Aj keď Kevin Love je veľkým sklamaním, spolupráca medzi LeBronom Jamesom a Kyrie Irvingom funguje výborne a Cavaliers pôjdu do tohtoročného playoff ako jeden z najväčších favoritov. Príchod J.R. Smitha a Timofeya Mozgova sa ukázal byť správnym krokom, takže Cavs sú momentálne tímom bez slabín. Ak má tím Davida Blatta svoj deň, je doslova nezastaviteľný a dokáže svojho súpera prestrieľať aj o 30 bodov. V posledných piatich zápasoch Cavs prehrali len raz, keď opäť nestačili na výborne hrajúce Miami. Zranený je naďalej len Brazílčan Anderson Varejao, zvyšok tímu je vo forme a pripravený odniesť si z Bradley Center povinné víťazstvo.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Vzájomné súboje v tejto sezóne zatiaľ vyznievajú nerozhodne, obe mužstvá raz zvíťazili a raz prehrali. Cleveland je jednoznačne lepším tímom v domácej Quicken Loans Arene, v posledných zápasoch však LeBron James a spol. zabrali aj na palubovkách súperov, keď ich nedokázali zastaviť ani silné tímy San Antonia Spurs či Dallasu Mavericks. Cavs sú šiestym najofenzívnejším tímom NBA s priemerom 103,5 bodu na zápas, Bucks v tomto ukazovateli patrí až 21. miesto s priemerom necelých 98 bodu na zápas. Milwaukee v posledných troch zápasoch obdržalo v priemere až 109 bodu na zápas, Cleveland naopak bránil výborne a povolil svojim súperom len 96,7 bodu na zápas. Zvyšné štatistiky sú veľmi vyrovnané, súčasná forma a pohoda v tíme jednoznačne favorizuje hosťujúci hviezdny tím.

Tip Nbasket.cz

Výhra hosťujúceho tímu
TIP: 2 (OK)
Kurz: 1.29
Výsledek: 90:108