Dion Waiters má nový klub, McCollum naopak dres nemení

26. 07. 2016, 13:00 » Informace z klubů - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
Po tom, čo Thunder vytrejdovali Sergea Ibaku do Orlanda a vo výmene dostali aj Victora Oladipa, bolo takmer na 100% jasné, že si Dion Waiters bude musieť hľadať nový klub. A hoci sa jeho meno spájalo s viacerými klubmi, kývol na ponuku Miami.

V Heat však bude mať tento 24-ročný shooting guard a štvorka draftu z roku 2012 neľahkú pozíciu a to nahradiť Dwyanea Wadea, legendu a ikonu tohto klubu z Floridy. Waiters však bude chcieť dokázať všetkým, že stále vie byť platnou posilou pre hociktorý tím NBA. Navyše jeho kontrakt je len na jednu sezónu a to v hodnote smiešnych 2,9 milióna dolárov a tak bude hrať aj o to, aby budúce leto dostal lepšiu zmluvu.

Najlepšie roky má ešte len pred sebou a pod trénerom Erikom Spoelstrom by mohol basketbalovo pookriať. Necháme sa prekvapiť, ako sa mu bude na South Beach dariť.

Miami Heat agree to terms on a one-year deal with free agent guard Dion Waiters. (via @AP) pic.twitter.com/N4l0qrtE7p

— SportsCenter (@SportsCenter) 25. července 2016


Basketbalovo určite v minulej sezóne pookrial aj hráč s najlepším medzisezónnym zlepšením, ktorým sa stal C.J. McCollum z Portlandu. Ten predĺžil s TrailBlazers kontrakt o ďalšie štyri roky, počas ktorých si príde na 106 miliónov dolárov. Predĺženie začne platiť od sezóny 2017/2018. Počas budúcej sezóny si tento rozohrávač zarobí len 3,2 milióna dolárov.

Blazers mohli počkať do budúceho roka a ponúknuť McCollumovi päťročnú zmluvu ako obmedzenému voľnému agentovi, ale rozhodli sa takto, aby si jeho služby poistili už v predstihu a niet sa im moc čo čudovať. Spolu s Damianom Lillardom dostali tím z Oregonu do playoff, po tom čo sa očakávalo, že sa bude motať na dne celej Západnej konferencie.

A po posilnení kádra myslia v Portlande ešte na vyššie méty, než akými bolo druhé kolo playoff. Poistenie si McColluma bol určite správny krok.

BREAKING: Blazers & C.J. McCollum have reached agreement on 4-year, $106M max contract extension, per @TheVertical pic.twitter.com/2WklVdJXrs

— Bleacher Report (@BleacherReport) 25. července 2016