Mr. Big Shot sa vracia do Detroitu

11. 07. 2013, 18:00 » Novinky - Autor: Daniel Sütő


(zdroj: Nbasket.cz)
Pre mnohých fanúšikov tímu Detroit Pistons je táto správa splnením sna. Chauncey Billups ostal aj po svojej výmene do tímu Denver Nuggets v Detroite nesmierne obľúbeným hráčom a jeho opätovné angažovanie vyvolá medzi fanúšikmi určite vlnu nadšenia. Tentokrát sa ale najskôr nevráti v úlohe hlavného rozohrávača, ale skôr ako mentor mladého Brandona Knighta.

Pri Billupsa už neostalo v kádri Los Angeles Clippers miesto a dlhé dni si hľadal nové pôsobisko. Hovorilo sa o záujme viacerých tímov, sám Billups sa vyjadril, že by ponuku z tímu Miami Heat neodmietol. Nakoniec ale zamieril na miesto, kde sa zapísal do histórie ligy. Billups sa dohodol na 2-ročnej zmluve v celkovej hodnote 5 miliónov dolárov. Je teda dosť pravdepodobné, že Billups ukončí svoju kariéru práve v Detroite.

Jeho angažovanie určite prospeje aj návštevnosti domácich zápasov Pistons, ktorí sa budú v budúcej sezóne pokúšať o návrat do playoff. Billups je tak už druhým hráčom zo "Zlatej éry Pistons", ktorý sa v posledných dňoch dohodol na zmluve v Detroite. Doplnil tak Rasheeda Wallaca, ktorý však nebude za Pistons nastupovať, keďže sa stal novým asistentom trénera Mauricea Cheeksa. Kým Wallace bude mať na starosti rozvoj mladých podkošových hráčov Pistons, Billups bude mentorom pre mladých rozohrávačov v kádri Detroitu.

Joe Dumars ale Billupsa angažoval aj pre jeho schopnosti na palubovke. Napriek svojmu veku totiž stále patrí k produktívnym hráčom NBA a elitným strelcom. A práve dobrých trojkárov Pistons potrebujú. Ak bude totiž Josh Smith nastupovať na avizovanej pozícii SF, budú Pistons potrebovať dobrých strelcov na pozíciach rozohrávačov, aby tak rozťahovali obrany súperov a tým umožňovali trojici Andre Drummond - Greg Monroe - Josh Smith operovať v okolí koša.

Angažovaním Billupsa tak káder Pistons obsahuje 17 hráčov, čo znamená, že minimálne dvaja hráči ho budú musieť opustiť. Hovorí sa predovšetkým o Kimovi Englishovi a amnestii pre Charlieho Villanuevu, no do úvahy prichádza aj výmena, v ktorej by Pistons poslali do iného tímu viac hráčov, než by ich získali späť.